Jäsentiedote LOKAKUU, Luottamusmiesvaalien ehdokasasettelu alkaa 8.10.2018

10.10.2018

SEURAAVAT AMMATTIOSASTOMME LUOTTAMUSMIESTEHTÄVÄT TÄYTETÄÄN EHDOKASASETTELUN JA MAHDOLLISESTI SÄHKÖISEN VAALIN KAUTTA: Finnair, kuusi luottamusmiestä ja pääluottamusmies CityJet, pääluottamusmies ja varapääluottamusmies Norra, pääluottamusmies ja varapääluottamusmies

TULE MUKAAN VAIKUTTAMAAN TYÖPAIKALLAMME

Luottamusmiesvaalien ehdokasasettelu alkaa 8.10.2018

 

COME AND MAKE A DIFFERENCE AT OUR WORKPLACE

The elections for Shop Steward positions for Finnair, Norra and Cityjet starts on 8th of Oct. 2018

If you are interested, please ask our election committee for more details: vaalitoimikunta@slsy.info

 

SEURAAVAT AMMATTIOSASTOMME LUOTTAMUSMIESTEHTÄVÄT TÄYTETÄÄN EHDOKASASETTELUN JA MAHDOLLISESTI SÄHKÖISEN VAALIN KAUTTA:

Finnair, kuusi luottamusmiestä ja pääluottamusmies

CityJet, pääluottamusmies ja varapääluottamusmies

Norra, pääluottamusmies ja varapääluottamusmies

 

Luottamusmiehet valitaan aina työnantajakohtaisesti. Finnairille valitaan kuusi luottamusmiestä sekä pääluottamusmies kaudelle 1.1.2019 – 31.12.2020. Norralle ja CityJetille valitaan pääluottamusmies ja varapääluottamusmies. Finnairin luottamusmiehet valitsevat keskuudestaan varapääluottamusmiehen.

 

Luottamusmies edustaa työpaikalla ammattiliittoa ja sen jäseniä, valvoo työehtosopimuksen toteutumista, neuvottelee työsuhdeasioissa työnantajan kanssa ja auttaa sekä neuvoo yksittäisiä jäseniä työsuhdekysymyksissä.

 

”Tule mukaan vaikuttamaan työehtoihimme. Tulevaisuudestamme päätetään nyt.”

 

Luottamusmiehenä pääset vaikuttamaan siihen, millaisiksi lentoemäntien ja stuerttien työehdot, palkkaus ja työympäristö kehittyvät jatkossa. Luottamusmiehen toimi tarjoaa näköalapaikan. Luottamusmies toimii liiton edustajana kehittäen työolosuhteita ja työehtoja sekä yhteistyötä työntekijöiden ja työnantajan välillä.

 

Uudet luottamusmiehet perehdytetään ja koulutetaan tehtäviin. Sinulta ei vaadita aiempaa koulutusta. Riittää kun olet kiinnostunut lentoemännän ja stuertin työstä sekä työehdoista ja haluat kehittää niitä.

 

Luottamusmiestehtävien hoitamiseen annetaan Finnairilla, Norralla ja Cityjetillä vapautusta työstä ja yhtiö korvaa ansionmenetystä erillisten sopimusten mukaan. Luottamusmiehen työtä tehdään vain toimistotyöaikana – Vapaa-aikaa tehtävien hoitamiseen ei tarvitse käyttää. Viikonloput ovat luottamusmiesvuorojen aikana vapaita. Finnairilla luottamusmiesvuoroja tehdään kahden viikon jaksoissa kuusi kertaa vuodessa eli luottamusmiestyötä on yhteensä 3 kuukautta vuodessa. Finnairin pääluottamusmies on täysin vapautettu työstä.

Vaatimukset luottamusmiesehdokkaille

Ehdokkaan tulee olla Suomen tai Suomessa asuva muun EU tai ETA maan kansalainen, sekä Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen jäsen. Ehdokkaan tulee olla Finnairin, Norran tai City Jet:n työntekijä ja perehtynyt työpaikan olosuhteisiin. Jos ehdokkaita asettautuu tehtäviin useampia kuin on ehdokaspaikkoja, järjestetään sähköinen vaali.

Kuinka asettaudun ehdolle

Ehdokkaaksi voi asettautua jättämällä sähköpostitse määräaikaan mennessä oman ehdokasasetteluilmoituksen vaalitoimikunnalle: vaalitoimikunta@slsy.info Ilmoita sähköpostissa nimi, työnantaja, yhteystiedot. Finnairilaisia ehdokkaita pyydämme ilmoittamaan haetko luottamusmiehen vai pääluottamusmiehen tehtävään. Voit asettua ehdolle kumpaankin tehtävään, mutta kummastakin pitää tehdä erillinen ilmoitus.

 

 

 

Ehdokasasetteluilmoituksen pitää sisältää henkilövalokuvan mahdollista vaalia varten, sekä lyhyen esittelytekstin ehdokkaasta ja motivaatiosta hakea tehtävään. Esittely saa olla korkeintaan 2000 merkkiä välilyönteineen, ilman erityisiä kirjainasetuksia kirjoitettuna sähköpostiin tai muokattavissa olevaan tiedostoon (esim. word). Ilmoitukset muokataan samaan ulkoasuun mahdollista vaalia varten.

 

Parhaiten tietoa tehtävistä saa nykyisiltä toimihenkilöiltä.

Kaikki Finnairin nykyiset toimihenkilöt ovat tavoitettavissa sähköpostiosoitteesta: slsy@finnair.com

Norralla kysymykset voi esittää sähköpostiosoitteeseen luottamus.cabin@flynorra.com

Cityjetin ehdokkaat voivat esittää kysymykset Jouni Lahdelle.

Aikataulu

  1. Ehdokasasettelu alkaa 8.10.2018 ja päättyy 15.10.2018 kello 16:00
  2. Sähköisen vaalin äänestysaika, jos ehdokkaita ei ole riittävästi: 30.10-5.11.2018, päättyen klo 16:00
  3. Tulosten vahvistus: 6.11.2018 syyskokous

 

Vaalien säännöt ja ohjeet: Liittymissopimus, AO:n oma vaali- ja äänestysjärjestys (julkaistu jäsensivuilla www.slsy.info), liiton ohjeet ja säännöt (liiton jäsensivut/extranet www.akt.fi)

 

Lisätietoa vaaleista saa vaalitoimikunnalta vaalitoimikunta@slsy.info


Vaalitoimikunnan puolesta,

 

Nina Ruuttu

 

Vaalitoimikunta: Nina Ruuttu (pj), Johanna Juntunen, Heidi Ukonaho, Caramia Nystedt, Outi Ahlstedt, Waltteri Seretin