Jäsentiedote TAMMIKUU 2019

28.1.2019

Tervetuloa jäsentilaisuuteen Hakaniemeen. Käymme läpi Finnairin ja CityJetin työntekijöiden työehtosopimusneuvottelutilannetta. Tiedotteessa myös lisää lähiajan tapahtumista ja päivitettyä tietoa jäseneduista.

1.     Jäsentilaisuus 30.1.2019

2.     Turva on vakuutusyhtiömme myös 2019, lataa TaskuTurva

3.     Jäsenkortilla saatavat edut on päivitetty

4.     Mobiilijäsenkortti ei ole käytössä

5.     Työhuonekuntien vaalit

6.     Talvipäivät Kajaanissa 16.-17.3.2019

7.     Työttömyyskassan (ERKO) tiedote aktiivimallista

 

1.Jäsentilaisuus 30.1.2019

Tilaisuudessa käydään läpi Finnairin ja CityJetin neuvotteluiden tilannetta. Tilaisuus pidetään, vaikka neuvottelutilanne on meneillään ja saattaa rajoittaa aiheen käsittelyä. Tilaisuudessa käydään läpi eri skenaariot esim. mitä tarkoittaa jos siirrymme 31.1.2019 sopimusten päättyessä sopimuksettomaan tilaan.

Tervetuloa 30.1. Hakaniemeen Kuljetusliittojen taloon, John Stenbergin ranta 6, kello 18:00 Hakaniemisali.

2.Turva on vakuutusyhtiömme myös 2019, lataa TaskuTurva

Jäsenvakuutus jatkuu jäsenten syyskokouksen päätöksen pohjalta normaalisti vuonna 2019. Lataa sitä varten Turvan kätevä TaskuTurva -mobiilisovellus kännykkääsi ja jäsenvakuutuksen tiedot ovat aina lähelläsi.

3.Jäsenkortilla saatavat edut on päivitetty

Löydät jäsenetumme kootusti verkkosivuiltamme: https://www.slsy.info/jasenyys-ja-jasenedut/

  • Turvan vakuutus sisältää vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen ja matkustajavakuutuksen, ja lisäksi saat huomattavat jäsenalennukset muista vakuutuksista
  • Teboil, 2,1 senttiä litralta ja alennuksia palveluista
  • A-katsastus, määräaikaiskatsastus 35 €
  • Alennukset Sokos -hotelleista koodilla LIITTO2019
  • Kylpylähotelli Kunnonpaikka alennukset koodilla kunnon AKT
  • Liiton lomamökit ympäri Suomen https://www.akt.fi/jasenedut/lomapaikat/
  • Lisäksi SAK :n liittoedut mm. risteilyille, F-securen palveluihin ja voit tilata myös ilmaiseksi Työelämän kehittämisen TELMA-lehden : https://www.sak.fi/ammattiliitot/jasenedut

4.Mobiilijäsenkortti ei ole käytössä

Sopimus CardPlussan mobiilijäsenkortista (lompakko-sovellus) on lopetettu. Jäsenkortteja ei saatu palautettua sovellukseen kun Finnairin työntekijöille tuli työnantajan kännykät. Liitto on siirtymässä näillä näkymin sähköiseen jäsenkorttiin tämän vuoden aikana, jolloin se koskee luonnollisesti myös SLSY :n jäseniä.

5.Työhuonekuntien vaalit

Työpaikkakohtaisten toimikuntien puheenjohtajien ja jäsenten ehdokasasettelu alkoivat 21.01.2019 ja päättyvät 4.2.2019 joten vielä ehtii ehdolle.  CityJetille, Finnairille ja Norralle valitaan kullekin omat toimikuntansa ja puheenjohtajansa. Lue lisää: https://www.slsy.info/jasensivut/jasensivut/

6.Talvipäivät Kajaanissa 16.-17.3.2019

Liiton talvipäivät järjestetään tänä vuonna Kajaanissa ja kiinnostuneita jäseniä pyydetään ilmoittautumaan.

Ammattiosasto maksaa hotellimajoituksen (varaus on tehty Scandic -hotelliin) vähennettynä 50 € :n omavastuulla/hlö ja lisäksi maksetaan illalliskortti (max 35 €). Ilmoittaudu mukaan: http://tapahtumat.akt.fi/tapahtumat/ ja laita myös meille tieto että olet kiinnostunut lähtemään mukaan tapahtuma@slsy.info

Paikkoja on rajoitetusti.

7.Työttömyyskassan (ERKO) tiedote aktiivimallista

Aktiivisuusedellytyksen voi täyttää ammattiliiton, kunnan, työttömien keskusjärjestön tai työnantajan järjestämillä työllistymistä tukevilla valmennuksilla. Järjestäjän on kirjoitettava osallistujalle osallistumistodistus, jonka työttömän tulee toimittaa ao. työttömyyskassalle, joka viime kädessä ratkaisee asian.

Työllistymistä edistävään valmennukseen osallistumisena tai sitä vastaavana toimintana ei pidetä itsenäistä valmentautumista tarjolle annetun materiaalin perusteella. Voimaan 1.4.2019 alkaen. Sovelletaan aktiivisuusjaksoon, jonka seuranta alkaa 1.4.2019.